Loading...
Over ons 2018-04-25T18:53:59+00:00

Ontmoet de bartender

Mijn naam is Mike van der Walle en genieten doe ik vooral in de Horeca. Waar anders kan je jezelf zo in de watten laten leggen, en wordt alles voor je gedaan? Ook thuis kan ik genieten van lekker koken, eten en een goed geserveerde lekker drank. Maar in beide gevallen vind ik de details belangrijk, eten goed gekruid en op de juiste manier bereid, dranken in het juiste glas en op de goede manier geserveerd.

2007 – Starting at the bottom
Dat is natuurlijk allemaal ergens begonnen. Op mijn 14e had ik mijn eerste bijbaan in de Horeca en is het eigenlijk al te laat, de afkeer tegen 9 tot 5 is gecreëerd. Hoewel ik het fijn vind om met vrienden op stap te gaan, is een avondje werken ook altijd gezellig! Na een paar jaar ben ik ook eens bij andere horeca gelegenheden gaan kijken en al snel werd ik een horecaduizendpoot in Nistelrode.

2013 – Bredere horizon
Na veel ervaring op te hebben gedaan in restaurants, zalencentra, feestcafé’s en stamkroegen, besloot ik dan mijn horeca ervaring in Nederland groot genoeg was en zocht een avontuur in het buitenland, waarna ik 2 maanden in Italië kon gaan werken als cocktail bartender. Een ervaring die mij zeker als barman op een andere weg heeft gebracht. In plaats van het snelle barwerk in Nederland waardeer ik steeds meer kwalitatief goede dranken die op de goede manier bereid zijn, in het juiste glas geschonken worden, op de juiste manier gekoeld worden en op de juiste manier geserveerd. Terug in Nederland blijkt dit hier toch zeldzamer als je zou verwachten. Wijn wordt in een verkeerd glas geschonken. Bij mixen wordt eerst de drank ingeschonken, ijsklontjes toegevoegd, en vervolgens pas de frisdrank zodat het niet goed mixed en even stirren, ho maar. Glazen koelen als ze net uit de vaatwasser komen, daar wordt helemaal geen tijd voor vrijgemaakt.

2015 – Van begin tot eind
Waarom blijven klagen als je ook zelf de oplossing kan zijn. Na 3 maanden hierover dromen, denken, creëren is Shake’M Cocktails vanaf 1 januari 2015 een feit. Het gaat vanaf hier in een sneltreinvaart, maar de voortgang inspireert me, verandering vind plaats. Maar het belangrijkste blijft dat het totaal concept moet kloppen. van begin tot eind, de gasten moeten beleven en voelen dat zei vanavond speciaal zijn daarvoor moet alles kloppen, tot in het kleinste detail. Maar waar begint die beleving? Van begin: bij de uitstraling, de bar, de aankleding, het glaswerk en producten waar mee gewerkt wordt. Tot eind: eenmaal bij de bar zijn de bartender de bepalende factor. Zij heten je – als het goed is – van harte welkom, en zetten niet alleen een stap extra, maar een stap meer als je zou verwachten.

Toekomst – Get creative
Met Shake’M Cocktails wil ik niet alleen de huidige markt verbeteren maar ook vernieuwen: alle kansen om te verbeteren worden aangepakt: uiteindelijk krijg je alleen spijt van de kansen die je niet hebt aangepakt.

Shake’M Cocktails – a cocktail experience

Mike van der Walle

Neem nu vrijblijvend contact op:

Heb je vragen, opmerkingen of wil je graag meer informatie, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

contact

Waarom Shake’M Cocktails?

Neem nu vrijblijvend contact op:

Heb je vragen, opmerkingen of wil je graag meer informatie, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

contact